·

·

divendres, 6 de setembre de 2013

De l’estil Bustos a l'estil Sánchez

Al carrer de les Comèdies un cop més la realitat supera a la ficció

El passat dijous en l’acte institucional de l’Ajuntament d’agraïment a les entitats que col·laboraven per la Festa Major es van produir uns fets que no podem qualificar d’una altra manera com de deplorables i que ens recorden èpoques passades.
Com ja sabeu els sindicats amb representació a l’Ajuntament de Sabadell havíem convocar al conjunt dels treballadors/es municipals al Museu d’Art, que és on es realitzava aquest acte d’agraïment, per exigir el compliment del nostre conveni.

En aquest lloc de trobada uns companys van accedir-hi abans que els altres, cosa normal. Però la nostra sorpresa va ser majúscula al comprovar que la policia en aquell moment decideix tallar el carrer, no deixant accedir-hi a la resta de companys/es que estaven per arribar. Aquests darrers quan van voler accedir al carrer Comèdies van ser rebutjats per la policia i de manera enèrgica es va impedir el pas.

Restant aïllats els primers en el punt de concentració del carrer de les Comèdies i sent abordats pels mossos d’esquadra els quals els comunicaren que havien d’abandonar el carrer ja que aquest estava tallat. A la pregunta dels companys/es on estava l’ordre, la comunicació, el ban, on deia que uns ciutadans no podien estar pacíficament allà, un carrer públic i peatonal ?, van respondre que era la policia qui ho ordenava.

Davant aquesta situació tan de ficció i davant la nostra insistència contestaren que es tractava d’una festa privada. Festa privada??? Encara vàrem quedar més perplexos. Per immediatament rectificar i dir-nos que era un cordó de seguretat perimetral. Cordó de seguretat perimetral??? De que tenen por els nostres polítics???
Treballadors de l'ajuntament protestant davant del Museu d'Art Acte seguit i sense cap més explicació varen demanar que els allí presents ens identifiquéssim amb els carnets d’identitat, i seguidament vàrem abandonar el carrer públic de manera pacífica, com sempre. El carrer que és de tots per uns moments ens el van segrestar alguns que es creuen superiors a altres.

No som ni terroristes, ni delinqüents, ni buscaraons... som treballadors/es que exigim que se’ns pagui el que se’ns deu. Mai hem actuat de manera violenta en cap dels actes que hem organitzat, ben al contrari. Amb aquesta actuació han volgut impedir que els treballadors municipals expressem la nostra indignació davant les constants agressions que patim.

La quantitat de policia desplegada per ordre de l’alcalde ha estat desproporcionada, injustificada i intimidatòria.

Es així com el govern municipal vol relacionar-se amb els representants dels treballadors?:::::::::::::::::::::::::::::::
Secció Sindical CCOO | 06 de setembre  de 2013