·

·

divendres, 18 de desembre del 2015

El 99% de la plantilla de Vapor Llonch vota a favor d’adherir-se al Conveni laboral de l’Ajuntament de Sabadell

El Comitè d’empresa iniciarà negociacions amb l’Ajuntament i engegarà les mobilitzacions necessàries per aconseguir la demanda dels treballadors de l’empresa municipal.

Amb l’inici de la nova legislatura i en la línia de centralització de serveis que recull el nou Acord de Govern, els treballadors de Vapor Llonch reclamen coherència i la fi d’una injustícia històrica que ha afectat la plantilla des que aquest servei de l’Ajuntament va passar a ser una societat mercantil l’any 2004, amb un empitjorament de les condicions laborals i contractuals.

Des de la creació del Comitè d’empresa de Promoció Econòmica S.L (PES S,L) l’any 2009 es van iniciar les reivindicacions per assimilar les condicions laborals de la plantilla a les de la resta de personal laboral de l’Ajuntament, en tant que tots són treballadors d’un servei municipal.

Fins el moment actual s’ha aconseguit certes millores per mitjà de pactes d’acords respecte els diferents convenis que estan en vigor a Promoció Econòmica, però la desigualtat entre els treballadors municipals de PES S.L i la resta de treballadors de l’Ajuntament són majúscules.

L’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell que depèn de la Regidoria de Treball i Empresa compta amb una plantilla actual de 290 treballadors. Ofereix serveis d’orientació, formació i inserció laboral a la ciutadania, així com suport per a la creació i consolidació de les empreses, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament econòmic del territori.