·

·

dijous, 28 de gener de 2016

VIMUSA readmetrà dues de les treballadores acomiadades l’any 2014

L’empresa municipal VIMUSA readmetrà dues de les treballadores acomiadades l’any 2014. Així l’obliguen els tribunals. Però aquesta setmana el consell d’administració de l’empresa (format per regidors) ha acordat no recórrer les sentències que anul·len els acomiadaments. Per tant es dóna carpetada així a un conflicte laboral dins l’empresa de promoció d’habitatge públic.

D’aquesta forma, es passa pàgina a la polèmica sobre els set acomiadaments a l’empresa municipal duts a terme a la part final de l’anterior mandat. Es va prescindir de set llocs de feina (el 12,5 per cent de la plantilla). En alguns casos, amb gran polèmica, perquè per exemple incloia una dona amb fill a càrrec, una embarassada i diverses dones majors de 55 anys.

En cinc dels casos es va arribar a un acord per rescindir el contracte laboral. Però dues treballadors no ho van acceptar i van anar a tribunals. Com ja va explicar iSabadell en el seu dia, el jutjat social va declarar nul l’acomiadament per no ser comunicat en forma correcta als sindicats.

Ara VIMUSA podia fer un recurs d’apel·lació però s’ha estimat oportú acatar la sentència ja que segons explica l’Ajuntament en una nota “hi ha molt poques possibilitats que aquests recursos prosperin si es presenten al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya“. El consistori destaca que el consell d’administració ha acordat no recórrer les sentències “per unanimitat”.

Font: ISABADELL. 28 de gener de 2016