·

·

dissabte, 14 de novembre de 2015

Davant la barbàrie: solidaritat i justícia

CCOO de Catalunya condemna fermament els brutals atemptats de París i es solidaritza amb les víctimes, les seves famílies i amics, i amb la ciutadania i els treballadors i treballadores francesos

Amb 127 víctimes comptabilitzades i més de 180 ferits, els 6 atacs perpetrats de manera coordinada a París aquesta nit, son testimoni d’una violència sense precedents. El grup Estat Islàmic que ha reivindicat els atemptats, ha pretès estendre amb ells el terror i la por entre els ciutadans i ciutadanes en el que no es pot considerar sinó com un “atac a la democràcia i als drets humans de l’Estat de dret, a França i a la resta del món” CCOO de Catalunya vol solidaritzar-se amb les víctimes, les seves famílies, amics i persones properes. També vol expressar la seva admiració i solidaritat amb els/les ciutadans/es, funcionaris/es, treballadors/es i voluntaris/es que s’han mobilitzat per a assistir a les víctimes i restablir la seguretat, donant exemple de valor i de civisme. Finalment, vol fer arribar l’al·lè i l’afecte dels seus militants i afiliats/des als treballadors i treballadores francesos i expressar-los el seu sincer condol.

Com ha expressat el Secretari General de la Confederació Europea de Sindicats,la lluita contra el terrorisme significa treballar per la democràcia, la pau, la justícia social i condicions de treball i de vida dignes per a tots/tes. La lluita contra el fonamentalisme, la barbàrie i el terror és així una lluita que tan sols pot ser guanyada per tots i totes nosaltres i que reclama una unitat sense fissures. L’assalt ferotge i inhumà contra els nostres principis i valors més bàsics demana una resposta contundent per part de la ciutadania i de la classe treballadora.

Així demanem als nostres afiliats i afiliades, als delegats i delegades de CCOO de Catalunya, que aquest dilluns a les 12:00 hores aturin la seva activitat als centres de treball i surtin al carrer per mostrar la seva solidaritat i protesta pacífica davant uns atemptats que amenacen als fonaments democràtics de la nostra societat.

Secció Sindical de CCOO. Ajuntament de Sabadell