·

·

dissabte, 10 d’octubre de 2015

Vimusa obligada, per sentència judicial, a readmetre una treballadora acomiadada l'any passat

L’acomiadament és NUL per un defecte de forma i per la salvaguarda legal de la treballadora per gaudir d’una reducció de jornada per cura de fills menors.

Des del dia 1 d’octubre aquesta companya arquitecte ha tornat al seu lloc de treball, però els despropòsits no han acabat i VIMUSA ha decidit recórrer la sentència.

Cal fer memòria i resulta que l’actual Tinent d’Alcalde de l’Àrea del Territori i Sostenibilitat, Sr. Matias Serracant, com a membre de l’Entesa va presentar al Ple Municipal del mes de març del 2014 una moció, conjuntament amb ICV i EUIA, sol·licitant la readmissió dels treballadors i les treballadores acomiadades per VIMUSA.

A més a més com a Entesa per Sabadell van adreçar un escrit al llavors Alcalde de la ciutat exigint la readmissió de les persones acomiadades.

No entenem perquè ara s’ha recorregut la sentència que dona la raó a la treballadora de l’empresa municipal VIMUSA.

Sol·licitem que es retiri immediatament aquest recurs
Els fets es remunten al mes de març de l'any passat quant l'empresa municipal VIMUSA decideix acomiadar 7 treballadors/es de la plantilla. Al final es van fer efectius, en aquesta data, 6 acomiadaments, ja que una treballadora, estava embarassada i de baixa laboral. Però aquest fet només va retardar el seu acomiadament fins al mes de gener d’enguany un cop es reincorpora a la feina després de la baixa de maternitat.

Aquesta companya també ha interposat una demanda i el judici tindrà lloc el proper 11 de desembre, potser ja és hora de que algú posi seny abans del judici i desisteixi del mateix.
És una empresa municipal i l’Alcalde és el President del Consell d’Administració, o és que el Gerent va per lliure?

Sol·licitem la readmissió immediata d’aquesta treballadora
De la resta dels companys/es, 1 persona no va interposar cap demanda i 4 companys/es van fer una conjunta i posteriorment va arribar a un acord amb l’empresa i es va pactar una major indemnització per acomiadament, passant dels 20 dies a 35 dies per any treballant.

La Marea Negra
Molts de vosaltres vareu donar suport a les mobilitzacions que es van realitzar per part dels sindicats i treballadors/es de VIMUSA en contra dels acomiadaments, participant activament en les protestes al carrer, al Plens de l’Ajuntament i Parlament de Catalunya.

Haurem de tornar a treure les samarretes de la Marea Negra? Nosaltres pensàvem que aquells temps ja han passat. Esperem no equivocar-nos i demanem que l’equip de govern rectifiqui. Altres mesures calen prendre i no passen per més acomiadaments, potser una és que el personal que arribi a l’edat que legalment s’ha de jubilar és jubili.

Els actuals membres de l’equip de govern han de tenir clar que les coses que es deien i es demanàvem quan s’estava a l’oposició ara quan es governa cal fer-les. No hi ha excusa.

READMINISSIÓ ACOMIADATS DE VIMUSA JA!!!
PROU RETALLADES RETALLEU LA CORRUPCIÓ.

Secció Sindical de CCOO. Ajuntament de Sabadell