·

·

dijous, 10 d’octubre del 2013

CCOO Informa | Prou agressions. Volem solucions Ja!

La passada setmana una companya de serveis socials va patir agressions en el seu lloc de treball mentre desenvolupava la seva tasca en el Centre Cívic de Can Puiggener.

No és la primera vegada que això succeeix en aquest centre i en altres. En aquest cas, el seguiment que ha fet l’Ajuntament de Sabadell valorem positivament el seguiment que està fent l’Ajuntament de Sabadell, però creiem que no és suficient. No basta amb reaccionar quan passen les coses, sinó que cal posar els mitjans perquè no succeeixin o, si més no, perquè tinguin la mínima incidència. I aquesta és la responsabilitat de l’Ajuntament perquè el que cal és evitar que cap treballador o treballadora municipal passi per situacions com aquesta.

Malauradament, molts treballadors de la plantilla municipal (com ara els treballadors de Serveis Socials, Biblioteques, conserges d’instal·lacions ...) han de treballar actualment en situacions d’extrema tensió que, a banda de les agressions físiques i verbals, provoquen ansietat i estrès. A més, en molts d’aquests casos coincideix que els treballadors afectats tenen un percentatge molt elevat d’interinitat: el 59% de Treballadors/es Socials de la plantilla és interí/na, el 67% d’auxiliars de biblioteques també ho són, i la xifra arriba fins al 69% en el col·lectiu d’Educadors/es Socials.

Per aquesta raó volem que els responsables municipals és reuneixin amb la representació sindical per buscar solucions. Solucions que no només passen per més seguretat en el lloc de treball sinó també en unes condicions laborals dignes on es pugui desenvolupar la tasca d’aquests professionals amb condicions, amb uns horaris que els hi permetin conciliar la vida laboral i familiar, amb més recursos tant materials com humans, amb més suport institucional a la seva tasca i sense tanta pressió.

Volem treballar amb seguretat i amb condicions dignes

:::::::::::::::::::::::::::::::
Secció Sindical CCOO | 10 d'octubre  de 2013